Oknutna flugor

Flugan är onekligen en detalj som lyfter din outfit och som får dig att sticka ut under en tillställning. Att dessutom ha en egenknuten fluga är pricken över i:et, och ett måste för den som kräver autenticitet. Men att lära sig knyta en fluga kräver lite träning.

Därför kommer här information om vad du behöver veta om oknutna flugor, och hur lär dig knyta dem.

Typer av flugor

Om man bortser från en färdigknuten flyga, vilket somliga inte skulle kalla en “typ” av fluga, så finns det vanligtvis två typer av flugor. Med typer, så menar man egentligen dess utformning.

Butterfly

Även kallad “thistle”, är en av de mer populära typerna av flugor. Namnet Butterfly har flugan fått eftersom rosetten helt enkelt ser ut som fjärilsvingar.

Bat wing

Simpel utformad, precis som ett cricket racket, eller ett platt brännbollsträ.Knyta fluga – så här gör du

Precis som första gången du ska knyta en slips, så kan det kännas svårt att knyta en snygg fluga. Men, som med allt annat här i livet, så handlar det om träning. Att lära dig att knyta en snygg fluga och slips är kunskap som du kommer ha nytta av hela livet.

Så, gör dig själv en tjänst nästa gång tillfälle ges. Köp en snygg fluga, ställ dig framför spegeln i ett välupplyst rum och följ stegen i bilden nedan.

När du är klar så knyter du upp flugan och börjar om från början. Om du gör detta i 20-30 minuter så sitter tekniken för de flesta.


Bild: Chris 73 / Wikimedia Commons – http://en.wikipedia.org/wiki/File:HowToTieBowtie_VersionA.png

Fördelar med att knyta din egen fluga

  • Ser potentiellt mycket bättre ut än en färdigknuten fluga.
  • Inger respekt att kunna knyta din egna fluga.
  • Sitter oftast bättre runt halsen än färdigknutna.
  • Du har ett större utbud av flugor att välja mellan, jämfört med färdigknutna flugor.

Oknutna flugor ger mer av en utmaning till användaren, men samtidigt så vet en riktig gentleman hur man knyter en fluga!

Intresserad av färdigknutna istället?