Färdigknutna flugor

Glöm stilhistoriker som bedömer det som mindre korrekt att använda färdigknutna flugor. För dig som vill lyfta din outfit med en snygg fluga, utan att behöva lära dig knyta den, så finns det idag färdigknutna lösningar.

Färdignuten fluga – så funkar det

Att använda en färdigknuten fluga är mycket enkelt. Normalt består den av en rosett med ett fastsytt band. När flugan ska användas så lägger du bandet runt halsen och hakar sedan fast det i andra änden av rosetten.

På de flesta flugor som är färdigknutna, så är en bit av bandet dubbelvikt. Detta gör det möjligt för dig att öka eller minska bandets längd, genom att anpassa hur stor andel av bandet som är dubbelvikt.

Justera flugan

Det första du kommer att behöva göra med din nya färdigknutna fluga är att justera den för din hals. När du tycker att det känns bra så hakar du bara fast bandet i själva rosetten med hjälp av den lilla kroken.Passformen på flugan är viktig

Det är viktigt att flugan sitter bra på halsen, utan att det är obekvämt. Därför är det också viktigt att flugan anpassas med skjortan på, och även när en annan skjorta ska användas som kanske har ett tjockare material.

Flugan får absolut inte hänga löst. Det ger ett slarvigt intryck och som dessutom potentiellt skulle kunna avslöja att flugan är färdigknuten. Tanken är att ingen ska kunna se skillnaden mot en färdigknuten och egenknuten fluga.

När det kommer till utbudet av denna färdigknutna herraccessoar, så lever du minst sagt i rätt tid. Idag finns det mängder av färger, storlekar och material att välja mellan.